Грижа за децата в семейството и събранието
Божията благодат в Исус помазания да бъде с божия народ.
В днешното църковно време, когато християнския свят е раздиран от постоянни войни едни с други, кой да води и печели от християнския свят, кой да е цар, кой везир, има зараждащо се едно връщане към истината на писанията, макар и с много бавно темпо, макар и от малко хора. Но то идва, защото това са изискванията на словото, а словото е вечно:
Небето и земята ще преминат, – казва господарят Исус – но моите думи няма да преминат!
Матей 24:35, Марк 13:31, Лука 21:33
И тъй като тези думи са вечни, то тяхното изпълнение е не само наложително, но и най-мъдрото, което е възможно в този живот, и в идващия. Има няколко различни аспекта на грижа за хора, които се учат поради две свои състояния. Първо, те са деца, и децата растат физически, и в разбиране на живота, и в знание на различни науки и занаяти считани за полезни в даденото общество. Второ, децата бидейки вярващи в Исус помазания би трябвало да растат в познаване на бога и на неговия син, и на неговия дух, който единствен е с нас на земята. Богът нашия баща е на небето, Исус нашият господар също е на небето, но святия дух е изпратен от небето да бъде винаги с нас до идването на господаря, а и след това.

Объркване на приоритети в днешното християнство

Макар да има много книги и да са изговорени милиони проповеди за важността от духовното, християните днес са склонни да обучават децата си както светът иска. В различните държави може да е малко различно, но общото е отдалечаването от бога с голяма скорост и превръщане на детето в сектант от същата секта от която са родителите, било католици, било протестанти, а Библията е една и богът е един, и вярата е една, и неговото събрание е едно, и това е събранието описано в писанията. Нито повече, нито по-малко.

Двуличието на родителите

Повечето родители християни в днешното време искат, и предпочитат, едни успешни в света деца, които имат чудесни кариери, отколкото духовни хора, които поради своята духовност, както е писано, са намразени от света. Затова родителите не искат да признаят пред децата си своето истинско окаяно духовно състояние и да започнат заедно с тях да търсят бога чрез вяра в Исус Помазания, чрез святия дух божи, само и единствено в писанията. Самите те са били силно индоктринирани да не смеят да четат библията, и този доктринален страх в тях, се превръща в хладност за децата им, защото децата им порастват без да познават добре от основи съдържанието на божиите книги, като се разчита само на пасторските лекции и лигавщината на неделните „училища“ в които на децата се говори като че ли са на две години. В техните тийнейджърски години се разчита на „младежкото“, където обикновено по-млади, но силно индоктринални, проповедници се опитват да опазят статуквото „в стадото“ на бога.

На кого е стадото?

Няма поп, свещеник или пастор, който да не се кълне, че стадото е божие, но техните църкви са или техни или на патриарха, или на папата, но не и на бога и на неговото слово, и на святия дух. Лидерите днес индоктринират хората и техните деца, за да имат своите малки империи, но спасението е божие, и духът е божи, и словото е божие, и благодатта е негова. Следователно, те си присвояват думи, които не са техни. Единственото правилно е, че служителите служат на бога в неговото събрание и неговото слово, благодат и дух, и не търсят нищо за себе си. Затова вярващите не би трябвало да са учени, за да бъдат поробени, а за да бъдат свободни хора.
Следователно, стойте твърдо в свободата, в която помазаника ви освободи и не се подлагайте отново под игото на робството.
Галатяни 5:1
С цена бяхте купени, не ставайте роби на хора.
1Коринтяни 7:23
… и от там на човешки доктрини.

У дома

С разбирането придобито дотук, дори един силно индоктриниран християнин би могъл да покаже към собствените си деца любов и милост, като ги научи на цялото съдържание на библията, и със същата милост би могъл да се моли с тях всеки ден, и да им обясни как те самите са избрали по-лесния път на човешките религиозни лицемерни организации, но че техните деца могат действително да намерят бога и да му служат.

Служението на бога

Когато някой днес си представя служба на бога си представя пастор или поп, но това е заблуда. На бога се служи във вяра, любов, и благодат божия в духа. Той решава как дадения човек специфично му служи, но основно християните са хора, които се молят на бога. Това е. И докато се молят те търсят доброто за всички, за абсолютно всички вярващи или невярващи. Това е служенето на бога. И след това в тази любов човек споделя радостната вест на нашето спасение, без да търси да индоктринира дадения човек, а да го спаси, потопи във вода, в святия дух, и в словото божие. Тоест, истинския вярващ гледа да разбира и да помогне на когото и да е да придобие вяра, и след това да се грижи за него като към малко дете, учейки го на истината на писанията, а не човешките и демонични учения с които са пълни вашите църкви.

Кой управлява държавата и как?

Каквито и думи да използват управителите, същността на властта винаги е една и съща. Управлението изисква подчинение на законите и подчинение на управителите. И тъй като днес държавата има цялата силова структура, тоест армията, полицията, шпионските служби, и пр., които да се наложат над несъгласните в името на доброто на всички граждани. Също така държавата е иззела образованието на децата в свои ръце. Но държавата не би трябвало да се меси във най-съкровеното за когото и да било – в какво вярва. Всеки би трябвало да е свободен да избере какъв е смисълът на живота, вселената и всичко свързано с екзистенциалните въпроси. Това обаче не е така в действителност, а е фиктивно. Всяка религиозна организация се стреми да постигне „спойка“ с властта в държавата, така тя си гарантира своето „вечно“ съществуване и влияние. Самите хора, които управляват, а дори и обществото като цяло също имат своите си предпочитания.
Днес има още една религия, която претендира да не е религия, но да е наука, и която се е наложила над повечето държави в света, и това е атеизъм и теорията на еволюцията, абсолютният хуманизъм и пълното отричане на бога на Исус от Назарет. Това е една много шизофренична смес: от една страна имаме напълно атеистично образование, което яростно преподава дори на малките деца произходът ни от маймуните и от амебите, имайки за бог големия взрив (който никога не се е случвал). От друга страна, България претендира да е православна държава и общо взето настоява, че православието е правилната и традиционна религия. Но ако си в Щатите, там по-скоро би било протестантството. Следователно, детето се опитва да порасне в една среда, която го оставя уж само да избира, но реално го индоктринира в атеизъм и еволюция в удивителна смес с православни традиции. Крайният резултат не е много ясен. Хората казват или, че вероятно „има нещо“, или отричат всяко духовно нещо. Забавно е, че не отричат окултизма! Защото ако вещицата Ванга е била водена от духове, както самата тя е претендирала, то тези духове, кой ги е създал? Що за еволюция е създала някакви духове, които имат толкова специфичен интерес да се занимават с хората? Библията ги нарича демони и ни е наредено да ги изгонваме от хората в името на Исус помазания.

Задължения за родителите

В тази толкова сложна среда като никога не забравяйте, че както православните, така и протестантите, са имали „мирно съвместно съществуване“ с комунистическата диктатура, а католиците – с фашизма (например с Франко в Испания). И също не бива никога да се забравя, че тези хора не спират да са съгласни да се убиват хора, нещо напълно забранено от Библията. Ти не искаш някой православен да те убие с името на бога на уста, но това е което се случва днес в Украйна. Православни руснаци убиват православни украинци и обратното. Следователно, е задължение на родителите да представят радостната вест за спасението на всеки човек и правото на всеки човек да придобие мир с бога чрез Исус помазания нашият господар, което е единственото истинско учение. Защото Библията не е книга за сбор от религиозни доктрини и практики, а свидетелство за Исус от Назарет, за да може всеки човек било малък, било голям да се спаси!

Искреност

Намерете куража да се опитате да обясните на децата си своето истинско духовно състояние. Направете същото за всяко едно нещо, което детето може да разбере според неговата възраст, но не правете грешката да считате, че вашите деца не разбират или „са още малки“. Напротив, точно докато „са малки“ е когато те най-много и най-лесно се научават. Не забравяйте, че децата днес са силно информирани, но информацията, която получават не им дава насока към истината. Обясни на детето истинското състояние на нещата. Обаче за тази цел трябва да ги разбереш.

Любов и грижа
Ако си истински ревностен религиозен човек, то ти отделяш твърде малко време на децата си. Причината е много проста. Твоята религиозна ревност заслепява твоята любов и грижа към тях. Ти ходиш на работа и малкото ти останало време се занимаваш с църковни служби, които са отвратителни към вашите деца. Следователно ти трябва да ги оставиш и да започнеш да се грижиш за тяхното духовно благосъстояние. Откажи се от религията си в полза на вярата в Исус и започни да обичаш ближните си.

Не бъди лицемер

Научи се да обичаш децата си. Толкова много хора днес не обичат достатъчно децата си. Те ги оставят в името на каквото и да е. Всеки аборт е отхвърляне на децата. А децата са истинското богатство на човека. Не позволявай на никой да ти го отнеме. Държавата иска да обучи твоите деца на математика и това е добре, но иска да ги научи и на безбожие (еволюция), което не е добре. Държавата би трябвало да се въздържа: преподавай биология, но не преподавай как са се случили нещата, защото не знаеш. Крайния резултат от атеизма е незачитането на стойността на човешкия живот. Крайния резултат от религиите е незачитането на човешкия живот. И днес хора са изпращани на смърт за интересите на хората.
Никога не забравяйте, че когато господарят Исус ходи по земята неговата страна е под римско владичество. Също не забравяйте, че в момента Брюксел владее България в много отношения и то в изключително важни за вярата такива.

Прехвърляне на отговорност

През годините съм наблюдавал едно и също единствено прехвърляне и отказване от отговорност от християните. Те първо отказват да носят отговорност за своите собствени души и я поверяват в ръцете на буквално всякакви хора, повечето от които са просто търговци на души. Това прехвърляне на отговорност би могло да бъде чисто човешко: мъж не се грижи за децата си, защото е разведен с жена си, като че ли изглежда класически случай, но трябва да се има предвид, че това често е предизвикано от външни факти, като съдът да отсъди децата на майката. Но има много бащи които се отказват от отговорност. Много християни се развеждат и се отказват от отговорност и за децата си, което е отвратително пред бога. Духовно, жени се отказват от отговорност да възпитават малките си деца в истинско благочестие и ги оставят на света да се „грижи“ за тях. Чувал съм майки да казват за духовното развитие на своите деца: „Баща му да се грижи за него“. Виждал съм християни които слагат по един компютър пред децата си, за да са си спокойни от грижи за тях, вместо да прочетат всички тези велики истории за вяра, любов, благочестие, надежда за вечен живот и божие спасение от злото в нас и в света.

Поеми отговорност

Най-накрая започни да носиш отговорността, която самата ти или самият ти си избрал да носиш, като си избрал да се ожениш/омъжиш и да раждаш деца. Крайно време е! Днешното състояние на света е свързано с капризите на САЩ, а пък те пряко произлизат от всички тези религиозни хора-християни там, които в последните два века не се отнесоха към децата си честно и по вярата, искрено и с любов. И тези деца пораснаха в бунт срещу бога на бащите си и родиха деца, и пак, и пак, чак до днес, когато капризите на американците стигнаха до небето и се чуха там!
Започни да се отнасяш към останалите според писаното в Библията, а не според лъжливите проповеди на църквите, които посещаваш (или пък не). Твоя отговорност е да отгледаш потомство, както е писано:
Защото се яви божията благодат спасителна за всички хора, като ни учи да се отречем от несправедливостта и светските страсти и да живеем разбрано, справедливо и благочестиво...
Тит 2

Неизбежност

Господарят Исус идва за своята невяста, която е свята и непорочна. Ако считаш, че си част от тази невяста, то ще трябва да започнеш да живееш според святостта, благочестието и вярата. За Авраам сам богът свидетелства:
Тъй като Авраам непременно ще стане велик и силен народ и чрез него ще се благославят всички народи на земята. Защото съм го познал, за да заповядва на синовете си и на дома си след себе си да пазят пътя на господаря, като вършат справедливи [дела] и правосъдие, за да направи господарят да дойде на Авраам онова, което [господарят] е говорил за него.
Битие 18
Нашето небесно призвание за вечен живот е в аврамовия път на вяра в бога и в Исус Помазания. От нас богът очаква аврамови дела, а те са именно отговорно отношение към нашите деца.

Заключение

Всички християни които четат Библията, знаят, че от нас се очаква да обичаме не само децата си, но всеки наш ближен, и новата заповед да обичаме братята по начина, по който Исус ни обича. Въпреки това, ако човек иска да следва бога, религиозната дейност е основна пречка за вярата и любовта както към децата ни, така и към бога. Ако искаш да си отговорен пред бога християнин, т.е. ученик на Исус от Назарет, остави всички християнски синагоги и последвай водителството на святия дух, който единствен ни води към небето. С учудване ще разбереш, че Исус не се интересува изобщо от твоята религиозна дейност, а иска дела на вяра както от тебе, така и от всички. А на твоя поп или пастор можеш да кажеш, че в Библията няма религиозни организации, и че от днес поемаш отговорност за себе си и семейството си.
Благодатта на бога да бъде с неговия народ. Амин.